Start to bonsai project 1ITF


Ficus bonsaiboom
Wist je dat

een bonsai klein is door de specifieke verzorging en niet door genetische selectie

Logo van de site (bonsaiboom)

Welkom bij start to bonsai

Bonsai in het Japans
Wist je dat

Wist je dat 'bonsai' het Japanse woord is voor 'boom in pot'?


Alle info om te beginnen met bonsai

Via deze site kan u alles te weten komen dat belangrijk is om te starten met bonsai. We proberen u op een aangename manier alle tips & tricks te leren die u zullen helpen om uw droom bonsai te groeien.

Verzorgen

We beginnen direct met de belangrijkste zaken die u moet weten om uw boom te verzorgen. Deze pagina behandelt verschillende onderwerpen en tips die u zelf kan gebruiken. Lees deze tips eens door. Ze kunnen helpen bij het kiezen van jouw bonsaiboomsoort.


Soorten Bonsaibomen

Als u nog geen specifieke soort in gedachten hebt kan het interessant zijn om eens een kijkje te nemen op de pagina 'soorten bonsaibomen'. Hier wordt een breed gamma aan boomsoorten besproken. Dit maakt het gemakkelijk om de verschillen tussen de soorten te ontdekken en de meest geschikte er uit te kiezen.

"The object is not to make the tree look like a bonsai, but to make the bonsai look like a tree."

Een bonsaimeester John Naka

Geschiendenis

Op deze pagina nemen we een stap terug in de geschiendenis en nemen we een kijkje in het oude China en Japan. Hier vind je alles over de rijke geschiedenis van de bonsaiboom. Je leert er hoe de bonsai kunst ontstaan is en hoe deze verder evolueerde in verschillende culturen.


Meest indrukwekkende bonsaibomen

Ten slotte kan je op deze site ook nog enkele indrukwekkende bomen zien. Deze resultaten zal jij waarschijnlijk niet halen met je eigen bonsai. Deze bomen zijn enkele honderen jaren verzorgd geweest door verschillende eigenaars.