Meest indrukwekkende bonsais

800 jaar oude bonsai in japan

Het Shunkaen Bonsai Musuem in Japan

Deze bonsai boom wordt beschoud als een van de oudste bonsaibomen ter wereld. Deze 800 jarige boom is te bezichtigen in het Shunken Bonsai Museum in Japan. Kunio Kobayashi heeft met meer als 30 jaar ervaring met bonsais zijn eigen collectie toegangelijk gemaakt voor het publiek.

Oude bonsai uit italie

Ficus Retusa

Van deze boom wordt geclaimt dat het effectief de oudste bonsaiboom is ter wereld. Deze boom kan gevonden worden in het Crespi Bonsai Museum. De boom zou naar schatting 1000 jaar oud zijn. De eigenaar van het museum heeft 10 jaar lang geprobeert de boom in zijn bezit te krijgen wat uiteindelijk lukte in 1986. Voor de boom in het museum terecht kwam werd de boom verzorgd door Chinese bonsai meesters

Yamaki Den

Yamaki Pine

Deze boom is erg beroemd. In 2001 is de geschiedenis van deze boom van onder het stof gehaald. Oorspronkelijk was de boom van het U.S. National Arboretum en werd gedoneerd aan de Verenigde Staten. De boom heeft de atoombom aanslagen op Hiroshima overleefd tijdens de tweede wereldoorlog. Er zijn videobeelden ten vinden van deze boom vlak na de atoombom aanval.

Goshin, protector of the spirit

Goshin

Deze boom kreeg als naam "beschermer van de geest" ofwel "Goshin" (護神) in het Japans. Deze bonsai bestaat eigenlijk uit 11 kleine bomen die samen een bos vormen. De boom is gecreeert door John Y. Naka. hij begon met bosais te maken in 1948. Hij doneerde de bonsai aan de National Bonsai Foundation (VS) in 1984. De individuele bomen moeten zijn elf kleinkinderen voorstellen.